Nya stilrena skrivare från Epson   Epson SC-T7700D

Nya stilrena skrivare från Epson

Publicerad
2021-11-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Snart kommer Epson med två nya, högpresterande 44-tums skrivare; SC-T7700D och SC-P8500D.
Båda är kompakta maskiner med dubbla medierullar, kombinerat med hög säkerhet, produktionskapacitet och bildkvalitet. Dessutom erbjuder båda modellerna en bläckuppsättning med 6 färger, genom ett 2,64-tums PrecisionCore MicroTFP-skrivhuvud.

Tillverkaren har även tänkt på användarupplevelsen, genom att hela maskineriet sköts från fronten och den plana ovansidan kan användas för korrektur. Det innebär, att skrivarna kan stå plant mot väggen och tar då inte upp onödig plats.
Mediehanteringen förenklas med en ny, automatisk funktion för medieladdning och med automatisk medieväxling mellan rullarna. Tillvalet; Production Stacker adderar en efterbehandlingslösning, som staplar utskrifter från upp till två hela rullar.

För olika branscher
För arkitekt-, teknik- och byggföretag, finns SureColor SC-T7700D, anpassad för de som behöver detaljerade och exakta CAD-planer och ritningar. Dessutom tänker man att detaljhandeln skulle ha nytta av den, för affischer med exakta färger i logotyper.

Epson SC-T7700D

SC-T7700D använder Ultrachrome XD3-bläckuppsättningen, med ett nytt rött bläck som ger levande färger och skarpa linjer.

– SC-T7700D erbjuder en helt integrerad utskriftslösning för produktiva utskrifter, med smarta funktioner och enkel hantering med högsta standard för dokumentsäkerhet, säger Richard Garp, försäljningsansvarig på Epson Sverige.

Epson SC-P8500D

Bra kombinationer
Tittar vi på SC-P8500D, har man designat den för produktion av posters i hög volym samt för tryckerier, som erbjuder storformatstryck. UltraChrome Pro6-bläcket, inklusive matt och fotosvart samt ett nytt grått bläck, ger jämna graderingar och minskad kornighet.

– Våra kunder inom området behöver låga driftskostnader, höga produktionshastigheter och enkel skrivarhantering, säger Richard Garp.
– Allt detta i kombination med fantastisk bildkvalitet och ett litet klimatavtryck gör SC-P8500D till en perfekt produkt.

Modellerna kommer att finnas tillgängliga från och med januari 2022 och är kompatibla med Epsons Cloud Solution Port.