Introducerar ny teknik i Norden   Flexografisktryckpress på Brobygrafiska.

Introducerar ny teknik i Norden

Publicerad
2021-11-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Sunneföretaget Marvaco, leverantör av flexotryckplåt och prepress för förpackningar, introducerar nu tekniken Bellissima Digitally Modulated Screening; Bellissima DMS, i Norden.

Tekniken kommer från det brittiska företaget Hamillroad och används vid flexografiskt tryck, som uppges leverera bl a en tryckkvalitet upp till 4 000 dpi och kortare prepress.

– Som team är vi alla stolta och glada över det nya partnerskapet. Vi har följt det arbete, som Hamillroad har genomfört med Bellissima, sedan lanseringen av tekniken och blivit imponerade, kommenterar Kai Lankinen, partner på Marvaco.
– Det har varit en global framgång som tryckerier och konverterare haft, i samband med övergången till tryck med Fast Palett; FP, med hjälp av Bellissima.

Minsta möjliga mängd
Marvaco är sedan tidigare uppmärksammade, för att vara en av de ledande i norra Europa på trycktekniken EGP, som syftar till att använda minsta möjliga färgmängd. Därigenom får man ett mer miljövänligt tryck och både kvalitet och tryckresultat, blir mer exakt.

– Vi vill nu fortsätta driva vårt arbete och vår framgång med EPG; Expanded Gamut Printing, med hjälp av Bellissima och ser också alla fördelar, som tekniken innebär för konverterare och varumärkesägare.
– Det handlar om Ultra HD flexotryck, ökad konkurrenskraft gentemot djuptryck och ökad produktionseffektivitet, vilka alla är viktiga faktorer för våra kunders fortsatta tillväxt.