Tar in 70 nya miljoner   (Foto; Jens Lundgren)

Tar in 70 nya miljoner

Publicerad
2021-10-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Efter en nyemission har Coloreel tagit in 70 miljoner kronor, som ska användas för att stötta bolagets expansion, tillväxt och för nya applikationsområden. Bland annat talas det om områden som sömnad, stickning och vävning.

– I denna nyemission får vi in ytterligare ett antal spännande och potenta investerare, vid sidan av våra storägare; Robur Ny Teknik, SEB Stiftelsen, Svea Ekonomi och Ilija Batljan, som också är med i emissionen, säger Joakim Staberg, grundare och ägare på Coloreel.
– Att vi parallellt med detta nu också får in fler och fler intresseförfrågningar från ytterligare investerare känns fantastiskt roligt.

Bolaget är främst känt för sin unika teknik, som färgar brodyrtråden medan produktionen är igång. Detta skapar möjligheter för exempelvis toningar och färgskiftningar, på ett sätt som inte varit möjligt tidigare.

– Vi märker en kraftigt ökad aktivitet i och med att fler och fler marknader öppnar upp, säger Mattias Nordin, fd VD, numer affärsutvecklare på Coloreel.
– Större order, som den nyligen annonserade från Tryckhuset AB, är ett bra kvitto på att vi är på rätt väg i vår ambition att modernisera och effektivisera användandet av brodyr inom textilindustrin.

Totalt sett finns det drygt 8 miljoner brodyrhuvuden över hela världen. Alla dessa kan kopplas ihop med en av Coloreels enheter. Till och med halvårsskiftet har man levererat produkter till elva länder i Europa, USA och Asien.