Förvärvar och satsar på onlinetryck   Tyska barnböcker, dock ej med säkerhet från Elanders verksamhet.

Förvärvar och satsar på onlinetryck

Publicerad
2021-10-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

I linje med den lagda strategin, har Elanderskoncernen nu förvärvat samtliga aktier i det tyska tryckeriet Schätzel Druck & Medien. Inom ramarna för strategin ska man satsa och växa inom segmentet Onlinetryck.

Elanders är sedan tidigare väletablerade på den tyska tryckmarknaden, i och med att man bl a äger ett av de största digitaltryckerierna och driver flera hemsidor för beställning av trycksaker online på tyska.

– Jag är väldigt imponerad av det företag, som Ulrich Schätzl byggt upp och tillsammans kommer vi bli en av de ledande aktörerna inom onlinetryck i Europa, säger Sven Burkhard, ansvarig för print & packaging på Elanders.
– Inte bara som underleverantör, utan även med våra egna varumärken. Vi erbjuder allt från fotoprodukter till konsumenter till marknads- och förpackningsmaterial till företagskunder.

– Elanders är redan nu en av de ledande digitaltrycksleverantörerna i Tyskland med vår enhet, som vi idag har utanför Stuttgart. Där producerar vi allt från stora volymer med inkjet-teknik, ner till enskilda exemplar med vanligt digitaltryck.

Det nyligen förvärvade tryckeriet har specialiserat sig, som underleverantör inom onlinetryck, med extra fokus på nischprodukter. Exempelvis handlar det om personunika och mottagaranpassade barnböcker, inbjudningskort, fotoprodukter samt mindre upplagor av böcker och kataloger.

Via dessa länkar finner man två av deras hemsidor för den tyska marknaden (öppnas i nya flikar);

https://www.print-emotion.de/

https://www.pack-your-food.de/