De skapar miljövänliga reklamytor   CityBeeze (foto Visual Art)

De skapar miljövänliga reklamytor

Publicerad
2021-10-12
Skribent
Redaktionen

I ett nytt samarbete mellan Visual Art och de tyska företagen Green City Solutions och Deutsche Telecom, har man utvecklat en lösning, som förbättrar luftkvaliteten i städer och samtidigt ger smarta reklamytor.
Den nya produkten heter CityBreeze och genom den kan man vara en del av att motverka den höga halten av gifter i världens städer. På ena sidan hittar man en vägg av mossa, som filtrerar upp till 82% av dammet i luften och på andra sidan en stor LED-skärm, på hela 75 tum.

– I takt med att städer blir mer och mer ihop kopplade och digitaliserade, är vi stolta över att vara del i en sådan innovativ lösning som CityBreeze, säger Maike Frölich, landschef på Visual Art i Tyskland.

Det är verkligen en kombination av natur och teknik, som kan tänkas passa ihop med morgondagens gröna städer, där teknisk innovation och hållbarhet går hand i hand.

VisualArt_CityBreeze_GreenCitySolutions.mp4 from Visual Art on Vimeo.