Lanserar nytt inom rullmatat

Lanserar nytt inom rullmatat

Publicerad
2021-09-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

De rullmatade inkjet-pressarna i Canons ColorStream-familj har fått sällskap av en ny medlem och ett nytt flaggskepp; ColorStream 8000-serien.
Med denna vill tillverkaren sätta en ny standard för aktörer med stora produktionsvolymer och serien har tagits fram, för att uppfylla nuvarande och framtida produktionsutmaningar.

– Sedan 2010, när ColorStream-familjen introducerades första gången, har kunder runt om i världen uppmärksammat den som en produktiv och pålitlig lösning, kommenterar Matteus Celinski, landschef Production Printing på Canon Sverige.
– Nya 8000-serien är en plattform, som utnyttjar kunskapen från den befintliga ColorStream-familjen och plattformen tar användarna till nästa nivå, vad gäller produktivitet, utskriftskvalitet och effektivitet.

– Den är en milstolpe i produktfamiljens utveckling och jag är övertygad om att den kommer att bli lika populär som tidigare modeller. Och att den kommer att ha en framträdande roll under överflyttningen till digital inkjet-teknik.

Kvalitet på nästa nivå
Totalt består serien av två modeller; 8133 och 8160. Beteckningarna hänvisar till deras maximala utskriftshastighet; 133 meter/min och 160 meter/min. Den stora kan printa A4-sidor på upp till 2 152 ark/min; vilket kan resultera i 15-70 miljoner A4-sidor per månad.
Samtidigt är maskinerna utrustade med nya printhuvuden, som kan leverera en kvalitet på upp till 1 200 dpi. Inkjet-pressarna använder ett vatten- och pigmentbaserat bläck med latexpolymer, som;

  • Levererar ett stort färgomfång.
  • Uppfyller Fogra-processens standard.
  • Ger perfekt droppbildning.
  • Printar djup svart färg och livfulla färger på obestruket papper, utan någon förbehandling.

Printmedia innefattar en mängd olika papper, från 40 till 160 g/kvm och i vissa fall upp till 220 g/kvm. Säljstart för 8160 skedde den 12 maj och 8133 kommer i början av andra halvåret 2021. Båda modellerna finns för svartvitt och färg.

Först ut i Norden
Endast två veckor efter lanseringen, blev den första maskinen såld i Norden. Köparen var KGM Datadistribution, som har en stor produktion för digitaltryck.

– Det är väldigt roligt att vi är först i Norden med den här printern, säger Mia Steen, VD på KGM Datadistribution.
– Historiskt sett har vi alltid haft en modern maskinpark och det här köpet kommer ge våra kunder ännu fler fördelar. Samtidigt är det ett sätt att signalera utåt, att vi ser ljust på framtiden.

Matteus Celinski