Byter till processfria tryckplåtar

Byter till processfria tryckplåtar

Publicerad
2021-08-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Genom att Onlineprinters byter till de processfria tryckplåtarna Kodak Sonora Xtra, vid offsettryck, stärker tryckeriet sitt åtagande för att skydda miljön.
Just offsettryck är en av de viktigaste teknikerna vid anläggningen i Neustadt an der Aisch, Tyskland. Det gäller speciellt när det handlar om större upplagor av exempelvis kataloger, broschyrer eller flygblad. Tryckplåtarna är tillverkade av högkvalitativt aluminium och företaget uppger att de återvinns efter användning.

– Att de processfria tryckplåtarna är mer miljövänliga är väldigt viktigt för många av våra kunder. Dessutom blir det möjligt för oss att leverera produkterna snabbare, förklarar Roland Keppler, VD på Onlineprinters.
– Tekniken med processfria plåtar tar bort steget med traditionell tillverkning av tryckplåtar. Detta tillsammans med den nya bildtekniken, gör att allt går så mycket snabbare.

Det tar inte mer än 45 sekunder med den nya CTP-tekniken; Computer To Plate, eller på svenska; från dator till tryckplåt. Det innebär även att CTP-systemet är det snabbaste i världen för processfria tryckplåtar.
Onlineprinters planerar dessutom att dotterbolagen, med anläggningar i Storbritannien, Danmark, Polen och Spanien, ska utrustas med denna typ av CTP-system från Kodak.