Vi blickar fram emot sommaren

Vi blickar fram emot sommaren

Publicerad
2021-06-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Nu är årstiden som vi har längtat efter äntligen här; härligt grönt gräs, klarblå himmel och en skinande gul sol. Framför allt är det varmt och skönt igen och man märker, hur positiva och trevliga människor i omgivningen börjar bli.
När det här skrivs har regeringen precis flaggat för vissa lättnader av en del restriktioner, den 1 juni. Deltagartak för evenemang och jippon till trots, kan det ändå öppna möjligheter för branschens företag; se till att de lokala eventen nu blir brandade från topp till tå.

Skyltar och vepor ska upp, trottoarpratare och flaggor ska stå stolta, det begränsade antalet besökare ska kunna ha kläder; som skvallrar om ett event som varit något alldeles extra.
Kanske laddar man upp en bild på en unikt profilerad tårta eller vattenflaska, som ger det alla tycks efterfråga; likes på sociala medier.

Personligen är jag dock tveksam och hoppas att landets ledande gestalter inte är alltför snabba med att ge det alla suktar efter. Tänk på att det är valår nästa år. Visserligen tycker jag att det är bra att vi tar myrsteg tillbaka till det normala. Samtidigt har jag anpassat mig till det nya normala och för egen del, är det faktiskt helt okej att krogen stänger klockan 20; jag är ändå rätt trött redan då.
En sak som har varit jobbig, är dock när jag, mamma och mina tre yngre bröder ska ut och äta på restaurang. Då är det alltid någon som får sitta själv, eftersom att vi är fem stycken. Det är den bittra sanningen.

I det här numret har vi artiklar om bl a Projobs nya satsning, ett samtal med Magasins VD, den unika flaskprintern och koncepten som gjort Promo till ett storskaligt företag. Dessutom givetvis massor av annat smått och gott; nyanställningar, nya maskiner, företagsaffärer och omvärldsbevakning.

Oavsett vad, ser jag i alla fall fram emot framtiden och även om jag med stapplande steg närmar mig ett nytt levnadsår, har jag en god känsla för tillvaron. Så länge vi slipper onlinemässor som virtual.drupa var, är jag nöjd. Det var väl egentligen ett riktigt bottennapp, i jämförelse med de svenska branschmässorna på nätet.

En eloge till er, en eloge till oss och en eloge till framtiden.
Se nu till att ha en riktigt trevlig sommar.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
chefredaktör