Ny liner för bättre tryck

Ny liner för bättre tryck

Publicerad
2021-06-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

Förpackningsbolaget BillerudKorsnäs har nu lanserat en ny generation av bestruken liner, som resulterar i förbättrat tryckresultat samt både starkare och mer hållbara wellförpackningar.
Den går under namnet Pure DecorX och är en 3-skikts liner, tillverkad av 100% nyfiber; vilket gör materialet starkt, styvt och med hög bulk. Dessutom kan fibrerna spåras tillbaka till ansvarsfullt skogsbruk.

– Tack vare vår kunskap, erfarenhet och avancerad teknik, har vi kunnat säkra de nödvändiga kvalitetsparametrar, som gör att vi uppfyller de höga krav som ställs för både pre- och postprint, i en och samma produkt, säger Rolf Gustafsson på BillerudKorsnäs.

Produkten tillverkas i kartongmaskinen KM7 och är tänkt till hyllfärdiga förpackningar, butiksskyltning, livsmedelsförpackningar samt premiumprodukter.