KM med ett nytt flaggskepp   Konica Minolta C7100 och Mats Pettersson

KM med ett nytt flaggskepp

Publicerad
2021-06-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Utrustad med Konica Minoltas senaste toner system; Simitri V, är de nya digitalpressarna i AccurioPress C7100-serien redo att släppas lös på marknaden.
Här fokuserar man på automation, högkvalitativa utskrifter och tillförlitlighet, för att på så sätt ge tryckerierna den kraft som behövs för att skala upp verksamheten.

– Till skillnad från föregångaren är den nya Accurio-serien otroligt mångsidig, eftersom man nu har tillgång till hela Konica Minoltas utbud av tillbehöv för inmatning och efterbehandling, förklarar Mats Pettersson, produktansvarig på Konica Minolta.
– Enheten IQ-501 borgar även för effektiv produktion, då många manuella justeringar nu sköts helt automatiskt, även under produktion. Förresten tror jag att många kunder kommer uppskatta våra Simitri-toner, som ger ett mattare och mer offsetlikt tryck.

Kvalitet i fokus
Genom att bygga vidare på framgångssagan med AccurioPress C6100-serien, har man sett till att modellerna C7100 och C7090 kan printa upp till 100 resp. 90 sidor per minut. Detta tillsammans med en kvalitet som når 3600×2400 dpi, gör att man ska kunna nå enastående resultat oavsett jobbets volym.
Vidare förstår tillverkaren att pålitligheten även driver lönsamhet. Därför har digitalpressarna blivit uppgraderade med exempelvis bättre trummor, automatisk rengöring, en optimerad papperslösning samt ett förbättrat matningssystem.

Med tillval som hjälp
Om man dessutom skulle välja tillvalen för IM-101 samt IQ-501, kan man förvänta sig snabbare produktion, perfekt färgkalibrering samt fram- och baksidesregistrering. Tittar man på de andra tillvalen så finns det lösningar som erbjuder brochyrtillverkning, häftning samt olika bindningar.
Givetvis har Konica Minolta gjort anpassningar så att trimningsenheten TU-510, som skär på fyra sidor, även passar till maskinerna i C7100-serien.