Guldmedalj för hållbarheten

Guldmedalj för hållbarheten

Publicerad
2021-06-03
Skribent
Redaktionen

För sjätte året i rad har Canon blivit tilldelade Guld i EcoVadis årliga internationella rankning. Det innebär, att företaget är ett av de 3% bland företag i världen som når denna nivå. Canon arbetar efter filosofin Kyosei; ett japanskt ord som betyder; att leva och arbeta tillsammans för allas bästa.
Den senaste rapporten från EcoVadis visar, att tillverkaren presterar bra inom alla områden och specifikt inom miljöområdet. Tre saker, som uppmärksammas, är att produkterna är designade för återvinning, är energieffektiva samt att företaget har vidtagit åtgärder för att minska koldioxidutsläpp.

– Nu när hållbarhet är högaktuellt i samhället känns det extra bra att få ett guldbetyg från EcoVadis. Det visar våra kunder och partners, att vi är en ansvarsfull partner, som arbetar aktivt med hållbarhet, säger Bodil Nordin, hållbarhetschef på Canon.
– Utvecklingen går snabbt på Canon. På 11 år har vi bland annat lyckats sänka koldioxidutsläppen över hela livscykeln med 40%, främst tack vare återanvändning och ökad energieffektivitet.

– Ett bra exempel på minskad miljöpåverkan är imageRunner advance DX C5800-serien, där vikten på maskinen har minskat med 27%. Resultatet blir, att både maskinens och fraktens miljöpåverkan minskar.