Etikettryckare förvärvar storbolag

Etikettryckare förvärvar storbolag

Publicerad
2021-06-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Genom att etikettbolaget Nordvalls Etikett förvärvar branschkollegan LariTryck, växer tryckeriet till att bli ett av de största i Skandinavien inom etikettproduktion.
Totalt räknar man med att omsättningen kommer växa med drygt 190 miljoner kronor och antalet anställda kommer uppgå till 173.

– Nordvalls mål är att växa organiskt såväl som med förvärv. LariTryck är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier, säger Patrik Jenemark, VD på Nordvalls Etikett.
– De arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har precis som vi, en modern maskinpark.

Det förvärvade bolaget; LariTryck AB, grundades av Bengt Ripa år 1977 i Ödåkra, utanför Helsingborg. Sedan dess har huvudkontoret och produktionsanläggningen flyttat till Helsingborg. Dessutom har man etablerat kontor och produktion i Nässjö samt försäljningskontor i Stockholm, Borås och Kolmården.

– Vi är glada över att bli en del av Nordvalls Etikett, som har entreprenörsdrivna och långsiktiga ägare, säger Johan Ripa, VD för LariTryck, son till grundaren Bengt Ripa.

Likväl som att Nordvalls Etikett är en del av den tyska koncernen Possehl Group, blir även LariTryck det och kommer att fortsätta med Johan Ripa som VD.

QR; https://youtu.be/tFXGxaGxVIc