En bjässe inom inkjet

En bjässe inom inkjet

Publicerad
2021-06-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu lyser det extra mycket på printertillverkaren Canon, som innehar den största marknadsandelen för ark- och rullmatad inkjet, inom EMEA; Europa, Mellanöstern och Afrika. Detta enligt analyser från marknadsundersökningsföretagen Infosource och Keypoint Intelligence.
Sistnämnda kunde i den senaste kvartalsrapporten konstatera, att Canon har varit marknadsledande inom rullmatad inkjet 11 år i rad; med en marknadsandel om 43% år 2020. Dessutom kniper Canon även första platsen, för arkmatad inkjet inom industriell produktion; med en marknadsandel om 40%.

Produktfamiljer som säljer
I april 2020 lanserade man VarioPrint iX-serien och sedan dess har printertillverkaren sett en ökning inom arkmatad inkjet. Att försäljningen har ökat, tror man beror på bl a kvaliteten, som kan liknas offsettryck och tillförlitligheten, som både VarioPrint iX- och VarioPrint i-serien ger.
Inom rullmatad inkjet är det serien ColorStream som drivit på försäljningen. Denna serie är nu i sin tredje generation och totalt har man nu över 1 500 installationer världen över.

Canon varioPRINT iX-series Product Video from Canon Solutions America on Vimeo.