Breder ut sig i Norrland   Jörgen Wikström och Gustav Boström

Breder ut sig i Norrland

Publicerad
2021-06-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

För att möta en växande efterfrågan i norra Sverige, har Umeåföretaget Z-profil förvärvat branschkollegan New Wave Profile Skellefteå; som byter namn till Z-profil.
Båda ingår sedan tidigare i New Wave Profile-kedjan.

– Vi blir mycket starkare tillsammans, än vad vi är var för sig, säger Jörgen Wikström, VD på Z-profil.

Medan Z-profil i Umeå är ett av de ledande företagen inom interna webbshoppar och logistiklösningar, har Skellefteåföretaget byggt en stark kompetens inom digitaldesign.

– Det är nästan häpnadsväckande hur bra vi kompletterar varandras erbjudande, berättar Gustav Boström, tidigare VD på New Wave Profile i Skellefteå.

Gustav Boström är kvar i bolaget som kontorsansvarig i Skellefteå. Totalt är man nu 14 medarbetare på båda orterna och man räknar med att, expandera och nyanställa i framtiden.

Bättre förutsättningar
I och med det nya bolaget, anser man att man får bättre förutsättningar att ta sig an ännu större kunder och därigenom, bli en naturlig partner i norra Sverige, för företag i hela landet.

– Vi ser ju att det etableras flera stora bolag och ska investeras tungt i norra delen av Västerbotten och i Norrbotten och jag tror fler företag behöver stärka upp sig för att möta den kommande efterfrågan, säger Gustav Boström.
– Vi är övertygade om att samgåendet ska göra oss ännu bättre rustade att möta både stora och små kunders behov i hela norra Sverige.

 

Länk till vår artikel om New Wave Profile Skellefteå