Lanserar ny Colorado-printer   Colorado 1630 och Matteus Celinski (foto: Canon)

Lanserar ny Colorado-printer

Publicerad
2021-05-18
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Idag, den 18 maj, lanserar Canon det senaste tillskottet i produktportföljen; Colorado 1630.
Det är en 64 tums rulle-till-rulle-printer med den egenutvecklade UVgel-tekniken, som kan ses lite som en instegsmodell.

– Sedan Colorado-serien lanserades år 2017 med 1650, har tekniken haft en stor påverkan på marknaden och med fler än 2 000 installationer runt om i världen, som står för 25 miljoner kvadratmeter utskrifter hittills, så har den feedback vi fått varit extremt positiv, säger Matteus Celinski, landschef Production Printing på Canon Sverige.
– Drivkraften för oss på Canon Production Printing är att kunna hjälpa våra kunder och partner att bredda sina applikationsmöjligheter och få tillväxt i affärsverksamheten.

Ökad efterfrågan
Utskriftskvaliteten når upp till 1 800 dpi och i högkvalitetsläget printar nya Colorado 1630 i en hastighet om 29 kvm per timme. Däremot, om man väljer snabbaste utskriftsläge, som kanske lämpar sig bäst för utomhus-banderoller, kan man printa så snabbt som 111 kvm per timme.

– Vi har sett en allt större efterfrågan på en 1,6 m UVgel-skrivare, som kan betjäna alla utskriftsleverantörer. Det är precis därför vi nu lanserar tillskottet 1630 till skrivarfamiljen Colorado, fortsätter Matteus Celinski.
– Här får kunderna en automatiserad, robust och stabil skrivare med moduluppbyggd design, som erbjuder stor flexibilitet och som har en attraktiv investeringsnivå.

Modulärt ligger i tiden
Här har tillverkaren alltså tänkt till och gjort en robust maskin, som till trots att det endast är en basmaskin vid leverans, redan är utrustad för att kunna utvecklas i takt med användaren.
Genom strukturen att den är moduluppbyggd, kan man exempelvis aktivera; dubbelsidig utskrift, en till rulle för media samt läget FLXfinish, som innebär både matt och blank utskrift utan bläckbyte. Det enda som behövs är att användaren i fråga ringer till sin kontakt, som sedan aktiverar funktionen på distans, digitalt.

Canons egna UVgel 460-bläck

Fjärrstyrt för smidigheten
Dessutom finns även en ny app från Canon; Remote Control, som kan övervaka alla egna Colorado-skrivare. Det innebär att användaren kan kontrollera skrivarens status helt fjärrstyrt, som hjälp om maskinen används oövervakad. Appen Remote Control skickar meddelanden till användarnas mobila enheter med uppdateringar om skrivarstatus, varningar och fel – det blir en försäkran om att skrivaren fungerar som den ska, för att klara alla deadlines.