För en totallösning inom ITS

För en totallösning inom ITS

Publicerad
2021-04-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

För att locka fler resenärer till kollektivtrafiken, har det danska bussbolaget Umove A/S tecknat ett avtal för ITS; intelligenta transportsystem, med MultiQ, en aktör inom digital signage och kundanpassade bildskärmar.
I Danmark och övriga Norden råder nu en ökad digitalisering för ett smartare och smidigare resande. Satsningar inom kollektivtrafiken ska locka till en bättre reseupplevelse och därigenom fler resenärer.

– Kollektivtrafiken bidrar till att skapa välfärd och samhällsnytta. För att locka nya resenärer behöver kollektivtrafiken ständigt förbättra reseupplevelsen, säger Mads Henrik Hansen, VD på MultiQ Danmark.
– Det är både inspirerande och glädjande att få vara delaktiga i den digitaliseringsprocess som pågår. Umove A/S har starkt fokus på miljö och säkerhet. Vårt samarbete inleddes för två år sedan och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete.

Bussbolaget går i bräschen för att skapa optimala reseupplevelser och man förstår, att det ställs krav på tydlig kommunikation samt att flera olika informationskällor är sammankopplade. Resenärerna vill ha aktuell och tillförlitlig trafikinformation såväl i fordonen, som vid stationer, perronger och hållplatser.