Sjösätter kompakt 3D-printer

Sjösätter kompakt 3D-printer

Publicerad
2021-03-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

För högupplöst 3D-print, med ett färgspektrum på över 10 miljoner färger, kommer Mimaki med nya 3DUJ-2207. Det är en kompakt 3D-printer med UV-härdare, som är betydligt mycket mindre än Mimakis 3DUJ-553; världens första 3D-printer med över 10 miljoner färger.

– Tack vare den mindre storleken blir det ett lägre pris på denna nya 3DUJ-2207, vilket motsvarar ungefär en femtedel jämfört med 3DUJ-553, berättar Simon Nyman, produktchef för Mimaki hos Signcom.
– Därmed blir 3DUJ-2207 ett alternativ för allt fler som söker en 3D-skrivare med HD-fullfärg. Nu blir det möjligt för många som idag bara drömmer om en sådan här maskin att kunna realisera drömmarna tack vare det mycket attraktiva priset.

Maskinen ska vara tillgänglig för marknaden från och med januari och utskriftsstorleken är en bredd på 203 mm, ett djup på 203 mm samt en höjd på 76 mm.

En stor marknad
Den globala marknaden för 3D-printers växer hela tiden. Den totala försäljningen av både maskiner och material, förväntas växa till över 50 miljarder kronor de närmaste åren, enligt Mimakis uppskattning baserad på resultaten från en tredjepartsundersökning.
Marknaden för 3D-skrivare i fullfärg är dock fortfarande liten, men efterfrågan förväntas växa över tid. Tjänster som printar virtuella karaktärer från spel, samt utvecklingen av 3D-skanning skapar större efterfrågan på 3D-färgutskrifter.