PostNord vinner guld i designtävling   Skärmdumpar från appen

PostNord vinner guld i designtävling

Publicerad
2021-03-04
Skribent
Redaktionen

Appen Riktiga Vykort, en av PostNords digitala lösningar, har blivit belönad med en guldmedalj i årets upplaga av Svenska Designpriset; i kategorin Digitalt – Smarttelefon.
Den vinnande designen har arbetats fram med byrån Bontouch AB vunnit guld.

– Det här är ett resultat av ett välfungerande samarbete mellan våra experter inom vårt digitala team såväl som teamet hos vår enhet Brevaffär och samarbetspartners på Bontouch, säger Elisabeth Hansson, chef på PostNords.
– Jag gratulerar mina kollegor till ett väl utfört arbete. Jag vill också tacka alla som använder appen och skickar hälsningar till sina nära och kära. Att få ett vykort kan betyda mycket.

Appen vann med motiveringen; För att den plockar fram designern i vem som helst. För en känsla för detaljer och helhet. Det är roligt och enkelt i gränslandet mellan digitalt och fysiskt.

Miljoner hälsningar
PostNords app har användare över nästan hela världen och under december 2020 skickades drygt 1,3 miljoner hälsningar från tjänsten (en ökning med 110 %). Vinnarna utses på basis av 50% juryns röster och 50% folkets röster.

– 2020 var ett starkt år för Riktiga Vykort och att detta pris delvis röstas fram av våra användare är ett kvitto på att vi har en tjänst, som ligger helt i linje med vår ambition att erbjuda våra privatkunder enkla, digitala tjänster, som stödjer den fysiska brevaffären, säger Elisabeth Hansson

Appen, som går att ladda ner i Google play eller App Store, låter användaren skapa sina egna fysiska vykort med hjälp av sina mobilbilder, färdiga mallar och stickers. Ett färdigt vykort skickas sedan hem till mottagarens postlåda.