Postaktör förvärvad av Europajätte   Stefan Blomqvist, VD 21grams och Hans Leybaert, VD Unifiedpost

Postaktör förvärvad av Europajätte

Publicerad
2021-03-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Svenska 21grams, verksam inom digitala och fysiska posttjänster, har nu blivit förvärvade av Unifiedpost; en börsnoterad bolagsgrupp inom molnbaserade tjänster.
År 2020 omsatte 21 grams 770 miljoner kronor och hade 70-talet anställda.

– Vår gemensamma ambition är att bli ledande inom den föränderliga postmarknaden, där digital distribution, e-handel och betalningar idag smälter samman, säger Stefan Blomqvist, grundare och VD på 21grams.
– Planen är att fortsätta vår tillväxt i Norden både organiskt och genom lokala förvärv – nu med ännu starkare finansiella muskler. Unifiedposts tjänster blir en naturlig förlängning av vårt nuvarande erbjudande.

Unifiedpost är sedan tidigare etablerade i över 15 länder och det nya förvärvet ger bolagsgruppen en nordisk etablering, tillsammans med 12grams dotterbolag; Addoro, Mailworld och Europe Post. Dessutom bidrar 21grams med nya tjänster inom dokumentdistribution och betalningslösningar.

– Vi är mycket nöjda att välkomna 21grams till Unifiedpost-gruppen. Företaget har både en stark nordisk tjänsteportfölj som liknar Unifiedposts och en unik erfarenhet av att hjälpa sina kunder med digitaliseringsprocesser samt kostnadseffektiva dokumentlösningar, säger Hans Leybaert, VD för Unifiedpost.
– 21grams och deras nuvarande ledning kommer att bli navet för vår verksamhet och satsning i Norden framåt.