Nya möjligheter med nya latexskrivare   HP Latex 800W

Nya möjligheter med nya latexskrivare

Publicerad
2021-03-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Serierna 700 och 800 från HP är inte bara nya i sig, skrivarna är dessutom utrustade med tillverkarens senaste teknik. Exempelvis kan de nya printhuvudena öka produktiviteten med upp till 50% och båda serierna har förbättrat fokus på hållbarhet.
Här kommer tillverkaren med totalt 4 nya latexmodeller; 700 och 800 samt 700W och 800W. De två sistnämnda erbjuder, för första gången i segmentet, möjligheten att printa med vitt bläck.

– Föreställ dig möjligheten att kunna säga ja till alla kunders förfrågningar, oavsett om det kräver snabba byten eller en speciell typ av media, berättar Guayente Sanmartin på ett livesänt event från HP.

Tillverkaren fastslår att de nya modellerna kommer kunna leverera mer levande färger än tidigare och samtidigt skarpare bild och text. De nya printhuvudena kan printa så snabbt som 36 kvm i timmen.

Fokus på hållbarhet
HP hävdar att ny intern forskning avslöjar, att 85% av tryckerikunderna nu kräver såväl hållbara produkter, som hållbara metoder. Därför tar man fasta på att de nya modellerna använder miljövänliga bläckkassetter; HP Eco Carton.
Dessa kassetter är tillverkade i kartong och minskar plastanvändningen med 80%. Förutom det använder man ett vattenbaserat bläck, som är snällare mot miljön.
De senaste skärlösningarna till de ovan nämnda modellerna, kommer med en ny RIP-programvara som exempelvis kan läsa av streckkoder; för att hålla reda på alla körningar som görs.