Lanserar unik transferfolie för textilier

Lanserar unik transferfolie för textilier

Publicerad
2021-03-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det var under onlinemässan Sign & Print Connect, som Signtools lanserade den nya serien av transferfolier från B-Flex; BF Windstop, som är speciellt framtagen för softshell-plagg.

Magnus Haugerud och Markus Ryberg, försäljningsansvarig resp. VD

Svårt att trycka
Fibertypen i softshell-material har en speciell finish, som gör plaggen väldigt svår att trycka på och tidigare har det inte funnits transferfolie, utvecklade just för denna typ av material.
Den italienska tillverkaren täpper nu till det tomrummet genom att lansera en transfer, med ett egenutvecklat lim, som fäster på plaggen i så låga temperaturer som 110°C.

– Det här är bara en i raden av helt unika, nya produkter, som nu lanseras av B-Flex, säger Markus Ryberg, VD på Signtools.
– Dessutom kommer nya reflexfolier och världens tunnaste transferfolie för sublimerade plagg; Sublistop 80. Folierna, som utvecklas och tillverkas i Italien, har alltid korta presstider vid låga temperaturer.

Vidare så nämns det att den nya transferfolien är helt opak, tack vare en inbyggd barriär. Det innebär att det går att printa ljusa färger på mörka textilier samt att det förhindrar färgmigrering på sublimerade plagg.