Förvärvar förädlare   Adam Zollner

Förvärvar förädlare

Publicerad
2021-03-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Den Linköpingsbaserade återförsäljaren Profilservice.se förvärvade under hösten 2020, förädlingsföretaget Linköpings Textilbrodyr AB. Hela maskinparken flyttades över till lokalerna på Gillbergagatan 40.

– För våra kunder kommer detta betyda ett starkare erbjudande, med en ännu större del av produktionen in-house, förklarar Adam Zollner, VD på Profilservice.se.
– Kortare leveranstid, högre flexibilitet och lägre trösklar för att starta produktionen.

Grundaren av Linköpings Textilbrodyr, Christian Silverskog, följer med till den nya ägaren och blir en del av Profilservice.se.

Bättre förutsättningar
Samtidigt genomgår profilbranschen en stor förändring, i takt med digitalisering och konsolidering. Dessutom gör nya aktörer entré på marknaden och ändrar förutsättningarna, som exempelvis Amazon.

– Vi har ett enormt försprång gentemot nya aktörer, tack vare vår lokala närvaro. Genom att investera i nya lösningar räknar vi med att kunna fortsätta vår kraftfulla tillväxtresa under kommande år, säger Adam Zollner.
– Vi märker en större efterfrågan på web-to-print-lösningar, där våra kunders produkter tillverkas fortlöpande vid beställningar av enstaka exemplar.

– Genom detta förvärv ger vi våra kunder möjlighet att få sina plagg broderade och levererade inom några timmar.

Torbjörn Wester, inköpschef på Profilservice.se, poängterar även att både produktionsanläggningen och kompetensen, som kommer med förvärvet, behövs för deras typ av verksamhet.