Bolagsbyte hos distributören

Bolagsbyte hos distributören

Publicerad
2021-03-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Den 1 januari blev avdelningen Premium Brands, hos distributören NI; Network Innovation, flyttad till systerbolaget Ture Scandinavia AB.
NI säljer och marknadsför bl a textil- och sublimeringsskrivare, 3D-printers, plottermaskiner, RIP-program och en mängd andra typer av artiklar.
De båda bolagen använder sedan tidigare ett gemensamt logistikcenter i Nässjö, vilket kan anses vara en anledning till den kommande flytten. Bland märkena som flyttas över finns exempelvis Epson och Flashforge.

– Med denna manöver effektiviserar vi vår distribution av produkter inom Premium Brands, som idag ligger i Network Innovation, säger Stefan Eriksson, VD för Tura Scandinavia och Network Innovation.
– Detta gynnar framför allt våra kunder, som idag i mångt och mycket köper från båda våra bolag. Utöver detta ser vi betydande möjligheter att utöka våra affärer, med de leverantörer som nu kommer över till Tura. I förlängningen gynnar det våra kunder.

Företaget meddelar dessutom att avdelningen NI Solutions kommer ligga kvar i bolaget Network Innovation. Torbjörn Peterson, som tidigare arbetat på Network Innovation, har tillträtt på tjänsten som Business Area Manager för den del, som nu flyttas till Tura Scandinavia.