Berendsen blir Elis   (Foto; Beredensen/Elis Sverige)

Berendsen blir Elis

Publicerad
2021-03-19
Skribent
Redaktionen

Textilserviceleverantören Berendsen blev redan i september 2017 en del av den internationella Elis-koncernen och nu är sammanslagningen fulländad.
Sedan den 1 januari heter Berendsen alltså Elis Sverige.

– Det känns helt naturligt och väldigt kul att nu bli del av samma varumärke. Jag hoppas det ska göra det ännu tydligare för våra kunder, vilken kraft Elis står för globalt, säger Sören Roland, VD på Elis Sverige.
– Tillsammans med våra kollegor runt om i världen hanterar vi en miljard lakan och handdukar varje år. Det ger såklart unika möjligheter att driva utvecklingen framåt, för ännu bättre och mer hållbara lösningar.

Berendsen har jobbat med uthyrning och tvätt av textilier i mer än 70 år i Sverige, tidigare under namnet Tvättman. Idag hanterar bolaget mer än 75 000 ton arbetskläder, lakan, handdukar, hygienutrustning och mattor varje år åt hotell, restauranger, vårdgivare, industrier och fastighetsägare.