Absolut Paper i konstnärlig tappning   Flaskorna från; Bea Szenfeld, Fredrik Robertsson och Isabel Adrian

Absolut Paper i konstnärlig tappning

Publicerad
2021-03-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

Tre svenska kreatörer har nu fått chansen att ta fram sina egna, respektive tolkningar av den pappersbaserade flaskan Absolut Paper.
Kreatörerna Fredrik Robertsson, Bea Szenfeld och Isabel Adrian har alla arbetat med temat hållbarhet och innovation.

Bea Szenfeld, Fredrik Robertsson och Isabel Adrian

Tre unika versioner
Modedesignern Bea Szenfeld arbetar mycket med papper i sin konst och är intresserad av att göra om och återanvända material. Därför har han klippt ner flaskan till ett pappersark istället.

Modeprofilen och Absolut Vodkas varumärkesambassadör Fredrik Robertsson har i sin design valt att arbeta med svart färg. Som symboliserar olja, utsläpp och andra gifter som förstör vår miljö. Samtidigt använder han glitter, som föreställer de goda krafterna som slåss för att rädda vår planet.

När det kommer till filmproducenten Isabel Adrians design, syns tydliga kopplingar till 80- och 90-talets dagböcker. Extra unikt blir det, eftersom att hon delar med sig av ett personligt minne på flaskdesignen.

De specialdesignade flaskorna ska doneras till den kulturhistoriska samlingen på Spritmuseum. Samlingen består av bl a över 6 000 flaskor. Prototypflaskan består till 57% av fiber och till 43% av återvunnen plast.