Tre nya modeller i C4080-serien   Konica Minolta C4080

Tre nya modeller i C4080-serien

Publicerad
2021-02-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den 1 december lanserade Konica Minolta den nya serien AccurioPress C4080, med tre modeller; C4080, C4070 samt C4065. De första maskinerna i Europa levererades i början av december och både beta- och kundtester har pågått sedan sommaren 2020, då serien först lanserades i Japan.
C4080-serien landar precis under C6100-serien och hastigheten för C4080 och C4070 är 81 respektive 71 sidor per minut. För C4065 gäller 65 sidor per minut.

Efter fyra ledord
De nya maskinerna efterträder serien C3080 och har en likhet med denna; de ser likadana ut på utsidan. Invändigt är det helt nytt, då banan som arket åker i maskinen har uppdaterats för att, man som användare ska kunna printa på längre ark.
I övrigt en fullständigt uppdaterad serie, som printar både skarpare och snabbare, stödjer fler printmedia samt har möjligheten till 700 olika typer av konfigurationer.
Vid utvecklandet av den nya serien har man gått efter ledorden; flexibilitet, tillförlitlighet, automation och effektivisering.

– Serien kommer i olika generationer, där vi har valt att ta in den som har det nya beltet som förbättrar trycket på strukturerat papper ytterligare, säger Mats Pettersson, produktchef på Konica Minolta Sverige.
– Det här är en mångsidig maskinserie, som går att få i tre olika printhastigheter, som alla stödjer ett brett spann av olika media och går att kombinera med alla våra tillbehör för inline-finishing.

– Flexibilitet är ledordet för denna maskinserie. Oavsett vilka behov man har i sin verksamhet, så går det att bygga ihop en maskin ur C4080 som löser utmaningen.

Totalt handlar det om 11 nyheter, varav två är att brevprint numera är standard och i februari släpps en uppdatering, för att kunna printa på präglat papper. Dessutom finns tillägget med en ny trimmer, som kan skära arket på samtliga fyra sidor.

Pressvisningen, som hade ett 30-tal deltagare, leddes av Ines Wennmann och Edoardo Cotichini, på Konica Minolta.

Edoardo Cotichini och Ines Wennemann

___________________________________________________________________
(FAKTA-RUTA)
Några av nyheterna

  • Bildprocessorn S.E.A.D.X
  • Brevprint som standard
  • Högre upplösning
  • IQ-501 kompatibel
  • Fyrsidig inline-trimmer
  • Mediasensor IM-101
  • Förbättrad arkregistrering
  • Uppdaterad kontrollpanel
  • Uppdaterad printbana