Tar in nya skrivare i sortimentet   Simon Nyman, på Signcom

Tar in nya skrivare i sortimentet

Publicerad
2021-02-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I slutet av 2020 lanserade Epson ett antal nya skrivare, bl a SC-R5000 och SC-S80600.
Dessa två storformatsskrivare tar nu leverantören Signcom in i sortimentet.

– Signcoms breda nätverk, Epsons högkvalitativa skrivare och vår gemensamma erfarenhet och kunskap, är en oslagbar kombination, säger Richard Garp, försäljningsansvarig på Epson.
– Det här kommer verkligen att gynna både den enskilda användaren och marknaden i stort.

Richard Garp

Med vattenbaserat bläck
Den 64 tum breda Epson SC-R5000, som vi skrev om i Screen&Marknaden nr 7/2020, är tillverkarens första storformatsprinter med resinbläck. Resultatet blir luktfritt och det följer Svanens riktlinjer, för att kunna användas i känsliga miljöer.
Tack vare en bläcklösning i bulk, kan man fylla på bläcket samtidigt som skrivaren arbetar.

– Vi har lyssnat på våra kunder och deras behov av kvalitet, produktivitet, pålitlighet, stabil färgprestanda samt miljökrav. Med SC-R5000 kan vi nu möta alla dessa behov, kommenterar Richard Garp, försäljningsansvarig på Epson.

Dessutom är denna skrivare utrustad med företagets egna Piezo-printhuvuden; PrecisionCore Micro TPF. Certifieringar finns för GreenGuard, AgBB och French-VOC.

Epson SC-R5000

Samt en solventskrivare
En annan ny modell från Epson är SC-S80600, en solventprinter, som är utvecklad för att maximera produktiviteten. Även denna är utrustad med de egna TFP-printhuvudena PrecisionCore, men istället för vattenbaserat bläck arbetar den med UltraChrome GS3-bläck.
Detta är något som, enligt tillverkaren, ska ge en bredare färgrymd och mer exakt färgåtergivning.

– Vi är mycket glada att kunna utöka vårt sortiment med Epsons skrivare för solvent- och resinbläck. Epsons skrivare är kända för både tillförlitlighet och högkvalitativa, färgrika utskrifter, säger Simon Nyman, produktchef på Signcom.
– Genom att lägga till dessa skrivare kan vi erbjuda ett bredare utbud och ge varje kund, exakt det den behöver. Med en mycket fördelaktig prisbild, som en helt ny storformatskrivare för runt 3 500 kronor per månad, hoppas vi kunna ge fler möjligheten att satsa och gå framåt.

Epson SC-S80600