Norrlandsjätten flyttar in   Lokalens framsida i Luleå

Norrlandsjätten flyttar in

Publicerad
2021-02-18
Skribent
Redaktionen

Med anor sedan 1988 är Company Line en given återförsäljare i Luleå och Kiruna; två av Sveriges mest nordbelägna städer. Under dessa 32 år har mycket hänt, bl a förvärven av företagen IMA och AMJ Papper.
Dessutom har ett antal flyttar genomförts under åren, varav den senaste slutfördes i slutet av november 2020; när Company Line i Luleå flyttade in till Spantgatan 14.

– Det känns verkligen fräscht med våra nya fina lokaler och vi är jättenöjda, berättar Robert Lindström, tidigare VD på Company Line.

Plats för allt
Den nya lokalen spänner över en yta, som omfattar totalt 1 900 kvm; 200 kvm till produktionen, 500 kvm till lagret, 500 kvm för yrkesbutiken, 350 kvm till profilbutiken och de sista 350 kvm är fördelade till kontorsyta och konferens.

– Om jag säger så här; det är vanligtvis väldigt svårt att hitta en vanlig lokal i Luleå, eftersom att det är en expansiv stad, fortsätter Robert Lindström.
– Så att vi lyckades hitta den här lokalen, där vi faktiskt får plats med allt på samma ställe, är vi väldigt glada över. Att äntligen kunna samlokalisera allting betyder väldigt mycket för oss, speciellt under de omständigheter som råder.

Dessutom kan tilläggas att företaget har gjort i ordning plats, för att kunna ordna utbildningar i fallskydd; som alltså ska motverka fallolyckor, som är en av de vanligaste dödsorsakerna inom byggbranschen i Sverige.
Company Line är ett medlemsföretag i kedjan New Wave Profile och dessutom ägs företaget till 70% av Momentum Group; som äger Tools, Swedol och Mercus Yrkeskläder, samt är delägare i Reklamproffsen och TriffiQ.

– Vi på Company Line känner att Momentum Group är en bra ägare, som förstår vad vi som mindre företag vill och behöver ha, säger Robert Lindström.

Robert och Oskar Lindström

Ny VD på plats
Grundaren och tidigare VD Robert Lindström har valt att kliva åt sidan, för att ge plats åt en generationsväxling i företaget. Det är sonen, tillika tidigare vVD, Oskar Lindström som har intagit rollen som ny VD sedan den 1 januari.

– Det var på tiden. Det är dags att ta nästa steg för Company Line och samlokaliseringen i Luleå var bara startskottet, berättar Oskar Lindström.
– Det känns både spännande och inspirerande att få leda utvecklingen av vårt fina företag. Tack vare våra driftiga medarbetare är jag inte oroad, det är en spännande utmaning.

Oskar Lindström har arbetat på Company Line i 12 års tid nu och har arbetat sig upp hela vägen från det hårda lagergolvet, förbi alla funktioner i företaget, för att slutligen bli utnämnd till VD.
Dessutom återanställer företaget branschprofilen Niklas Lindfors, som ansvarig för samtliga utesäljare på Company Line. Efter ett par år i andra branscher, är han nu tillbaka på företaget; där han mellan år 2000-2016 arbetat som bl a försäljningschef.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman