Mer hållbart med ny anläggning   Bilden är inte tagen vid Nordvalls anläggning i Sjöboo

Mer hållbart med ny anläggning

Publicerad
2021-02-09
Skribent
Redaktionen

I slutet av februari startar etikettillverkaren Nordvalls sin nya, solcellsdrivna geoanläggning. Det innebär att tryckeriet framöver värms upp av förnyelsebar energi och det är ytterligare ett steg mot ett mer hållbart erbjudande till företagets kunder.

Arbetet påbörjades under hösten 2020 och efter ca ett drygt halvårs arbete, kommer man äntligen att kunna montera upp solcellspanelerna. Redan nu värms dock de ca 8000 kvadratmeter stora lokalerna upp av bergvärme från den nya anläggningen.

– Arbetet har gått bra och jag vill ge en stor eloge till E.On som använt sig av lokala entreprenörer som förstår Nordvalls behov och som kan vårt företag, säger Stefan Håkansson, fastighetsansvarig på.

Geoanläggningen, med energi från bergvärme, är ett samarbete mellan Nordvalls och elbolaget E.On, där den senare står för drift och underhåll av anläggningen. Elen som genereras av solcellerna driver den lokalt installerade bergvärmepumpen, och den el som inte behövs för att driva pumpen används i fastigheten. Uppvärmningen av Nordvalls huvudkontor och produktion i Sjöbo sker nu även helt med bergvärme.

– Det känns helt rätt att värma upp fastigheten med förnyelsebar energi och det är positivt att vi härmed kan erbjuda våra kunder en än mer hållbar produktion, kommenterar Patrik Jenemark, Nordvalls på VD.

Patrik Jenemark, VD på Nordvalls

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman