En ljus framtid till mötes

En ljus framtid till mötes

Publicerad
2021-02-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Först och främst vill jag tacka alla er som stöttade tidningen med en frivillig sympatiprenumeration, från bilagan i förra numret. Det betyder jättemycket och var otroligt upplyftande för mig, hela redaktionen och tidningen som helhet. Hur känns det annars då? Fick du julledigt? Är du utvilad, pigg och glad?
Det är i alla fall jag, till viss del. Trots att jag tar det väldigt lugnt på min fritid, känns det inte riktigt så harmoniskt och avslappnande som man hade hoppats på. Säkerligen för att man hela tiden måste tänka på att agera enligt restriktionerna och annat.

Det viktigaste vi kan göra just nu, förutom att följa myndigheternas rekommendationer och visa respekt gentemot våra medmänniskor, är att blicka framåt. I en inte allt för avlägsen framtid, hoppas jag att vi återigen kan träffas på en fysisk branschmässa, ta varandra i hand eller kanske till och med, ta det så långt att vi ger varandra en kram.
För det är väl egentligen det vi saknar, den fysiska och vänskapliga närheten, som är tusen gånger mer värd än ansikten framför en kamera och bakom en skärm.

Den stora frågan som cirkulerar nu; hur kommer framtidens personliga möte att se ut? Vissa tror att det kommer bli färre möten, träffar och resor. Om det blir så, kommer kvaliteten i det personliga mötet att bli ännu viktigare än förut.
Visst, det digitala är här för att stanna. Det varken kan eller tänker jag sätta mig emot, men det digitala kommer aldrig kunna ersätta ett personligt möte, ett handslag eller en kram. Oavsett om Apoteket Hjärtat tar fram en digital version, med 3D-ljud och visuellt stimuli, som efterliknar känslan av en fysisk kram.

Jag är tämligen säker; om vi letar djupt inom oss själva och verkligen känner i våra hjärtan, att vi snart är i den där framtiden. Då har vi tagit de första stegen mot framtiden, där vi kan återgå till det normala. Ju fler steg vi tar tillsammans, ju snabbare kommer vi kunna återhämta oss, känna oss utvilade och må bra.

Välkommen till årets första nummer av Screen&Marknaden; årgång 2021. Vi inleder med ett intressant kapitel från boken Stänk & Stygn, fortsätter med en artikel om KA Olsson & Gems samt det femte kedjereportaget, med Jonas Albinsson på profileringskedjan 4Sign och avslutar med ett välskrivet stycke text, om Hot Screen.

Givetvis finns det ännu mer att hämta däremellan. Läs om Årets färg(er), nya maskiner, nya förvärv och lokalflyttar samt om nyanställda i branschen. Glöm inte att kolla in vårt nya och uppdaterade Branschregister; Branschen.

Fridens liljor
Elmer Törnquist
Chefredaktör