En hjälpande hand

En hjälpande hand

Publicerad
2021-02-05
Skribent
Redaktionen

Sedan flera år tillbaka har profilföretaget TriffiQ satsat på ett ökat socialt engagemang.

– Att vara ett engagerat och schysst företag hjälper oss att arbeta för den typen av kunder, som delar vår värdegrund samt inställning till hållbara affärer, säger Mikael Jonsvreten, VD på TriffiQ.

Mikael Jonsvreten

Efter att främst ha samarbetat med olika idrottsklubbar, under många år, i en strävan att bidra till en berikande fritid för ungdomar, ingick profilföretaget ett samarbete med frivilligorganisationen Vid Din Sida.
Organisationen startades 2016 av Jeanette Höglund, som då såg många utsatta och äldre hemlösa, i sitt jobb som ordningsvakt i Stockholms tunnelbana.

– Jag kände tydliga kopplingar till min egen verklighet, med släktingar som slitit i offentlig sektor, för att möta ålderdomen med skral kassa. Det blev ett sätt att stötta och göra skillnad, fortsätter Mikael Jonsvreten.

En insats för …
Sedan samarbetet inleddes, har TriffiQ köpt in restlager, för att kunna ge bort kläder till mer behövande. Till detta har man även fått stöttning av många avtalsleverantörer.
Mikael berättar vidare, att man bjudit in till öppet hus. Där har företaget stylat och skyltat om hela utställningen, till en tunnelbanemiljö med brinnande oljefat och trasmattor utanför entrén.

Till arrangemanget bjöd TriffiQ in entreprenören Per Holknekt, som berättade om sin tid som hemlös och efter det följde en frågestund med Jeanette Höglund. Pengar skänktes till Vid Din Sida och efter eventet åkte TriffiQ-medarbetarna Moa Fanzén och Åke Löfgren, till ett soppkök. Där delade de ut varma underställ samt underkläder till de behövande.

– TriffiQ finns regelbundet med på Vid Din Sidas olika aktiviteter och vi stöttar så mycket vi bara kan, avslutar Mikael Jonsvreten.
– Under 2021 kommer vi söka fler sätt att stötta utsatta människor i Sverige.