Växer vidare i Danmark   Patrik Sjölin

Växer vidare i Danmark

Publicerad
2021-01-12
Skribent
Redaktionen

I och med förvärvet av det danska kuverttryckeriet JT Gruppen/Postline AS, växlar AddBrand upp strategin för utveckling.
Det innebär att det nyförvärvade bolaget nu byter namn till Addbrand Denmark.

– Addbrand och JT har samarbetat i många år, så vi känner varandra sedan tidigare, berättar Jesper Røgind Jørgensen, VD på Addbrand Denmark.
– Det är helt rätt tid att driva igenom affären, speciellt när marknaden ser ut som den gör. Vi har sökt efter verksamheter att köpa så det känns väldigt bra att ha fått detta klart.

Den tidigare ägaren till JT Gruppen, Henrik Lund Sørensen, poängterar däremot att det han har letat efter, är tätare samarbeten. Detta har resulterat i att Henrik bestämde sig för att sälja sitt företag istället.
Nya Addbrand Denmark kommer fortsatt att finnas representerade på båda orterna Hedehusene och Vejle, på Jylland respektive Själland, vilket innebär att bolaget kommer ha en stark närvaro i landet.

– Det känns otroligt kul att stärka vår position i Danmark, säger Patrik Sjölin, VD och delägare i Addbrand.
– Vi jobbar stenhårt för att bredda vår verksamhet och även för att stärka vår position inom vårt huvudområde kuvert och papper i hela Norden.

Detta markerar Addbrands andra förvärv i grannlandet Danmark, efter att år 2018 ha förvärvat den danska kuvertgrossisten A-mail.