Nytt företag med ny planprinter   Sarab Shamaon, Paula Youssef och Ansam Shamaon

Nytt företag med ny planprinter

Publicerad
2020-12-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den Vällingbybaserade leverantören Color Systems AB, installerade sin förstsålda Roland DG VersaUV LEJ-640S F300 hos Omni Design AB, i närliggande Järfälla.

Det är en av Rolands större UV-LED-planskrivare och med denna kommer de kunna printa på det mesta egentligen, berättar Magnus Karlsson, säljare på Color Systems.

Arbetsytan har en bredd på 1615 mm, en längd på 2500 mm och höjdmässigt, klarar den att printa på produkter som är upp till 200 mm höga. Tack vare att maskinen har variabel droppstorlek, levererar denna Roland högkvalitetsutskrifter upp till 1 440 dpi.

– Omni Design har som mål att bli marknadsledande inom digital print, lasergarvyr och design av personliga produkter. Jag är säker på att denna maskin kommer passa dem perfekt, avslutar Magnus Karlsson.

Maskinen är utrustad för att köra CMYK + vitt och lack.

Föll pladask direkt
Omni Design AB startade verksamheten den 11 november och drivs av de tre kvinnorna Sarab Shamaon, Paula Youssef och Ansam Shamaon. Efter en kontakt med flera olika leverantörer, i jakten på rätt maskin och rätt leverantör, hittade de tillslut denna UV LED-printer.

– När vi fick reda på vad Roland-maskinen kunde göra, då föll vi pladask, skriver företaget i en kommentar.

Utöver printade produkter, arbetar företaget med lasergravyr samt sublimering- och transfertryck.