Designmässorna Formex och Stockholm Furniture & Light Fair ställs in

Designmässorna Formex och Stockholm Furniture & Light Fair ställs in

Publicerad
2020-11-02
Skribent
Redaktionen

​Nu står det klart att Stockholmsmässan tvingas ställa in två av sina största evenemang under första kvartalet 2021; Formex, som skulle gått av stapeln i januari samt Stockholm Furniture & Light Fair, som brukar arrangeras i februari varje år.
Konsekvenserna kommer bli stora, inte minst för alla drabbade utställare men också för Stockholmsregionen som förlorar stora intäkter när besökarna uteblir.

– Vi befinner oss i ett oerhört bekymmersamt läge som gäller för hela mötes- och mässbranschen vilket får konsekvenser för alla de näringar där våra event är viktiga. Vad gäller Formex så tänker jag framförallt på alla små- och medelstora företag som är beroende av Formex som handelsplats och som nu drabbas när vi tvingas ställa in, säger Christian Clemens, vd Stockholmsmässan.
– Ser vi på Stockholm Furniture & Light Fair så är det inte bara en viktig mötesplats för branschen utan ett otroligt viktigt evenemang för hela Stockholm som en av Europas två designhuvudstäder. Det är ett av regionens stora internationella event som i vanliga fall aktiverar hela stan och som då bidrar starkt till turismnäringen på många sätt.

Ökad satsning på Stockholm Design Week 8-13 februari, 2021
I samband med Stockholm Furniture & Light Fair arrangerar Stockholmsmässan varje år även Stockholm Design Week. Nu arbetar det dedikerade designteamet på Stockholmsmässan för att skapa en händelserik designvecka, trots inställd mässa med fokus på att promota Skandinavisk design.

 

– Vi har självfallet förståelse för den rådande situationen och att vi alla har ett ansvar för att minska risken för smittspridning. Samtidigt så befinner vi oss i ett ytterst allvarligt läge. Efter snart ett år med näringsförbud har vi tvingats genomföra stora besparingsprogram som lett till två stora uppsägningar. Nu måste vi få besked från politikerna om kraftfulla stödåtgärder, annars riskerar vi och vår bransch att utplånas helt, avslutar Christian Clemens.