Tidigare förvärv öppnar möjligheter

Tidigare förvärv öppnar möjligheter

Publicerad
2020-10-09
Skribent
Redaktionen

Redan för tre år sedan, 2017, förvärvade Orafol Europe det amerikanska bolaget Rowland Technologies Inc och införlivade spetskompetensen i koncernen. Rowland är en del av affärsområdet Orafol Advanced Polymer Films.
Detta innebär för den grafiska leverantören Scandraft, med lager och huvudkontor i Mölndal, utökade möjligheter att tillgodose branschen med nya produkter.

Rowland Technologies Inc är en tillverkare av högkvalitets polymerfilmer, som framställs genom en egenutvecklad, unik strängsprutningsteknik. Kundbasen, som använder dessa typer av polymerfilmer, utgörs delvis av skylttillverkare, grafiska industrier och förpackningsleverantörer, likväl som medicin-, fordons- och rymdindustrier.

– En av de spännande nyheterna från Orafol-divisionen är produkten RowTec Polycarbonate Film, som är en klarfilm specifikt designad och tillverkad för bl a industripaneler och pekskärmar, förklarar Anders Trillkott, VD på Scandraft.
– Den här typen av film strängsprutas från råvara av högsta kvalitet och de optiska och termoplastiska egenskaperna erbjuder lösningar, som täcker en otroligt bred industribas.