Nästa profilmässa blir online

Nästa profilmässa blir online

Publicerad
2020-10-13
Skribent
Redaktionen

Nästa omgång av Nordic Profile Fair arrangeras online den 19-21 januari, det meddelar nu PWA.
Under årsmötet som PWA höll den 8 oktober, togs beslutet att man väljer att skjuta på den fysiska mässan i januari 2021 på grund av den rådande situationen kring covid-19.
Precis som den senaste omgången av Nordic Profile Fair i augusti, blir det en onlineversion av mässan och som vanligt ordnas januarimässan under vecka 3; tisdag till torsdag den 19-21 januari.

– Jag fick en förfrågan i slutet av maj, från PWAs ordförande Roger Nilsson, om jag ville ta rollen som projektledare för Nordic Profile Fair online och ansåg direkt att en digital mässa var något nytt och spännande som jag trodde kunde hjälpa branschen framåt i den tuffa situation som råder, säger Maria Olsson, projektledare för Nordic Profile Fair online.

– Efter förra mässans 3 dagar känner jag nu att det finns hopp i dessa utmanande covid-19 tider. Vi har i vår produktmediabransch lyckats hitta en väg att göra Business-2-Business affärer som är trygg och säker för alla parter. Det fungerar oavsett var man befinner sig och gåvor behövs för att ge uppskattning nu mer än någonsin.

In och läs vårt reportage om hur utställarna tyckte att det var på augustimässan;
Nordic Profile Fair går online.

– Det blev en mycket lyckad start i augusti, med lika många besökare som man normalt har på den fysiska mässan. Under onlinemässans 3 dagar hade man 1 565 besökare och våra utställare fick besök både från sina etablerade kunder och nya kontakter, säger Roger Nilsson, ordförande för PWA.

– Den digitala mässan är ett komplement som kommit för att stanna och man når en stor del av ÅF, även dem som normalt sett inte besöker den fysiska mässan p g a tidsbrist, resor, personalkostnader osv. Det var 16 utställare som var först ut på att testa digitalt trots att tiden för filminspelning var mycket tight före semestern. Inför januarimässan har vi nu mer tid och mycket bättre förutsättningar att utveckla onlinemässan.

Onlinemässan kommer, precis som den tidigare, anordnas via mäss-portalen; https://nordicprofilefaironline.com/

Redan nu är både Magasin och TG-h redo att ställa ut på januarimässan.