Mässbolagen går ihop för nytt initiativ   Lotta Frenssen, Christian Clemens, Carin Kindbom och Joachim Warnberg

Mässbolagen går ihop för nytt initiativ

Publicerad
2020-10-28
Skribent
Redaktionen

Sveriges fyra största mässanläggningar presenterar nu det gemensamma säkerhetsinitiativet; Vi ses säkert, och det är Lotta Frenssen VD för Elmia, Christian Clemens VD för Stockholmsmässan, Carin Kindbom VD och koncernchef för Svenska Mässan Gothia Towers samt Joachim Warnberg VD för Easyfairs Nordic som står bakom det nya säkerhetsinitiativet.
Sedan i våras har Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB samarbetat för att gemensamt uppmärksamma regeringen och Folkhälsomyndigheten på hur man kan öppna upp sina mötesplatser på ett säkert sätt. Idag, den 28 oktober, lanseras hemsidan www.visessakert.se som beskriver bolagens gemensamma säkerhetsgrund, som finns etablerad i organisationerna för att kunna öppna upp på nytt.

Stockholmsmässan, Svenska Mässan Gothia Towers, Easyfairs och Elmia AB driver Sveriges största mässanläggningar, samtliga med verksamheter i egen regi där frågorna om säkerhet och hälsa alltid varit högsta prioritet. Genom initiativet Vi ses säkert vill man visa på den kapacitet man som etablerade anläggningar har för att kunna öppna upp för säkra möten och mässor.

I ett gemensamt uttalande säger de fyra vd:arna:

– Vi ses säkert handlar om att förmedla kunskap. Vi vet att vi kan öppna upp för säkra mötesplatser och att det finns nya sätt att bedriva mässverksamhet på, under kontrollerade former och i mindre skala. Därför presenterar vi nu en gemensam säkerhetsgrund.
– Vår bransch har haft näringsförbud sedan i mars vilket fått enorma konsekvenser, inte bara på vår verksamhet utan på alla de verksamhet och företag som är beroende av att våra mötesplatser är igång. Genom Vi ses säkert så vill vi visa på lösningar och därigenom öka tempot så att vi kan få ett tidsperspektiv från regeringen om när vi kan få komma igång igen.

Om Vi ses säkert
Vi ses säkert är ett gemensamt säkerhetsinitiativ där Sveriges fyra största mässanläggningar gått samman för att visa på den kapacitet som de etablerade anläggningarna har för att kunna öppna upp för säkra möten och mässor. www.visessakert.se