Canon lanserar ny flatbädd   Dirk Brouns and Martijn van Hoorn på Canon Production Printing

Canon lanserar ny flatbädd

Publicerad
2020-10-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den 1 september sände Canon en onlinepresentation, för lanseringen av den nya serien av flatbäddsprinters; Arizona 2300 med LED-UV. Dessutom introducerades den nya tekniken Flow; som gör att materialet som ska printas, sugs fast på printbordet.
(I nästa nummer berättar vi dessutom om det svenska företag som var först i världen med denna).

Den nya serien kommer i två storlekar; GTF-modellen med en flatbädd på 1,25 x 2,5 meter eller XTF-modellen med en flatbädd på 2,5 x 3,08 meter. Dessa storlekar har dessutom tre olika alternativ för bläckkanaler; 40, 60 och 80.

– Den grafiska storformatsmarknaden drivs av innovation och vi engagerar oss fullt ut i forsknings- och utvecklingsprogrammet för våra Arizona-flatbäddslösningar, kommenterar Matteus Celinski på Canon Svenska.
– Med Arizona 2300-serien introducerar vi en ny, revolutionerande flatbäddsteknik: ett unikt luftflödessystem som förenklar kundernas arbetsflöden och snabbar upp produktionsprocesserna.

– Det känns spännande att lansera den här produkten på marknaden och hjälpa våra kunder att hitta nya tillväxtmöjligheter.

Produktionshastigheten når 95 kvm per timme och energiförbrukningen är 40% lägre, jämfört med tidigare serier.

Luften minskar tiden
Den nya tekniken Flow är en insugningsteknik, som ökar produktiviteten med 20% jämfört med tidigare generationers Arizona-skrivare. Genom att använda styrpinnar, markerar operatören ut vilken del av bordet som ska använda luftsugen. Med andra ord innebär det att man varken behöver maska bordet eller tejpa fast materialet.