Spandex lanserar ny skyddsfilm

Spandex lanserar ny skyddsfilm

Publicerad
2020-09-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nya ImagePerfect SafeTouch är en skyddsfilm, som ger ett mycket bra skydd mot bakterier och främjar därmed en generellt god hygien. Bakom produkten står Spandex, som är en leverantör för grafiska lösningar med många innovativa produkter.
ImagePerfect SafeTouch (IP 2830-111) är ett antibakteriellt skyddslaminat för olika ytor i miljöer, där det är viktigt att bakterier inte sprids. Det handlar om en genomskinlig film på 80 mikron, som finns i blankt och matt utförande. Filmen innehåller det mycket effektiva ämnet zinc pyrithione och enligt oberoende tester, ger det ett skydd på över 99,99% mot bakterier, mögelsvamp och parasiter.

Inkapslat i filmen
ImagePerfect SafeTouch har testats av oberoende part. Testerna är utförda av 3A Laboratori (ackrediterad UNI CEI EN ISO/IEC 17025, och certifierad UNI EN ISO 9001).
Den skyddar bl a mot Escherichia coli (E. coli), Staphylococcus aureus (Golden
Staph), Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA), Salmonella, Listeria,
Klebsiella pneumoniae (K. pneumoniae), Enterococcus faecalis (E. faecalis),
Pseudomonas aeruginosa och Legionella pneumophila, enligt uppgifter i ett pressmeddelande från Spandex.

Det effektiva antibakteriella ämnet är inkapslat i filmens uppbyggnad istället för en
ytbehandling. Det gör att materialet fortsätter att ge ett effektivt skydd även efter lång
tid och regelbunden rengöring.

Olämplig för bakterier
Den kan appliceras direkt på en rad olika plana inredningsytor, inklusive dörrar, bord,
bänkar, skåp, hyllor, fönster och paneler. Den är tänkt för miljöer där hygien är viktig som butiker, kollektivtrafik, vård, skolor, hotell, rekreationsanläggningar och vid event. Den antibakteriella filmen skapar en miljö, som är direkt olämplig för tillväxt och spridning av bakterier.

ImagePerfect SafeTouch är helt genomskinlig, vilket betyder att underlagets utseende inte påverkas nämnvärt. Det fungerar även som ett laminat för printade filmer med en torktid på ca 48 timmar, innan laminatet läggs på.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman