Nya lokaler för Art Design i Malmö   Fasaden på de nya lokalerna

Nya lokaler för Art Design i Malmö

Publicerad
2020-09-14
Skribent
Redaktionen

Det Malmöbaserade skylt- och printföretaget Art Design har nu i augusti flyttat in i nya lokaler på Jägersrovägen 215, i Jägersro industriområde. Flytten gick knappt 6 km söder ut, från de tidigare lokalerna på Flygledaregatan 5, i Bulltofta industriområde.
Utrymmet är nu mer än dubbelt så stort; från 450 kvm i Bulltofta, till hela 1 030 kvm i Jägersro. Med andra ord betyder det att företaget och personalen inte alls behöver känna sig trångbodda.

– Det här känns jättekul och spännande, så fort vi får allting på plats ordentligt, berättar Fredrik Berndtson, delägare och VD på Art Design.
– Det var nästan som så att vi undvek vissa jobb förut. Det kändes nästan som att det tog längre tid att plocka fram rätt utrustning och material, än att göra själva arbetet.

Flytten började man planera redan i oktober 2019 och äntligen fanns det både tid och tillfälle att flytta in.

Maskinparken fortsätter växa
Trotjänaren, en EFI Vutek 3,2 meter planprinter, har varit med sedan 2014. Sedan dess har Art Design hela tiden försökt ligga i framkant när det kommer till det kunderna efterfrågar. Investeringar i såväl maskiner, som produkter och tjänster, har gjorts kontinuerligt.


Att man av den anledningen började känna sig något trängd i lokaler på 450 kvm är kanske inte så konstigt, speciellt när Fredrik berättar om utbudet av maskiner.

– Nu har vi bl a ett stort digitalt skärbord på 3,2 meter i bredd, två stycken Epson SureColor SC-S80600 och en HP Latex på 2,6 meter samt symaskiner, folieskärare och laminatorer, fortsätter Fredrik Berndtson.
– Sedan några år tillbaka har vi även börjat med bearbetning av egen plåt. Så vi har även plåtbock, -klipp och -svetsare, samt CNC-fräsar för aluminium och akryl. De senaste åren tillverkar vi även ljuslådor och profilbokstäver med akrylfronter och LED.

HP Latex-maskinen ska däremot bytas ut mot en sublimeringsprinter på 3,2 meter i bredd, när tillfälle väl ges. Detta för att ännu bättre kunna serva kunderna inom mässbygge. Man har dock valt att skjuta lite på den investeringen, eftersom att situationen kring covid-19 slog till och man har varit tvungen att anpassa sig lite.

– Några av våra största kunder är mässbyggare, så det är inte helt optimala förutsättningar för den investeringen nu. Däremot känns det som att framtiden börjar ljusna mer och mer.
– Vi har alltid hållit på med bilfoliering och fordons dekorer, som är en av företagets grundpelare. Nu har vi byggt ett nytt rum som är 6 x 12 meter, helt dammfritt och utrustat med lyft och extra belysning. Det ska bli riktigt spännande att utvecklas i de nya lokalerna, avslutar Fredrik Berndtson.

Om Art Design
Företaget grundades år 1991 av Fredrik Berndtsons pappa, Gunnar Berndtson, som varit aktiv i branschen sedan 1985. Då låg lokalerna på Ollebogård i Malmö och inriktningen var skyltar och dekor.
År 2001 flyttade företaget till nyrenoverade lokaler på Annedalsgården i Malmö, där Art Design fortsatte att växa. Fredrik tog över företaget, tillsammans med fru Astrid Berndtson, år 2011 och det var då man flyttade till Flygledaregatan 5 i Bulltofta.