Ny komplett digital lina i Norge   Från vänster; Espen Sund, Ragnar Brynildsen, Rune Sunde , Ørjan Risanger och Birgitte Velde, Foto: Grethe Nygaard

Ny komplett digital lina i Norge

Publicerad
2020-09-16
Skribent
Redaktionen

I juni gick de två norska tryckföretagen Haugesund Bok & Offset och Nova Print Stavanger AS ihop och bildade det nya företaget HBO Nova. Efter sammanslagningen har man valt att göra en omfattande investering, i produkter från Konica Minolta.
I juli installerades en Konica Minolta AccurioLabel 230, en digital produktionspress som trycker rulle-till-rulle, i produktionsanläggningen i Haugesund, Norge. Etiketterna som trycks kommer sedan färdigställas med en DC 330, en specialutvecklad konverteringsmaskin för efterbehandling, hos Grafisk Maskinfabrik. Detta blir alltså en komplett konverterings- och efterbehandlingslina.

AccurioLabel 230