Med hållbar framtid i fokus

Med hållbar framtid i fokus

Publicerad
2020-09-16
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

Lunds universitet och Tetra Pak tecknade nyligen ett strategiskt femårsavtal, som stärker deras långsiktiga samarbete. Syftet är att utveckla och stärka kompetens och utbildning inom olika fokusområden, med ambitionen att främja innovationer för hållbara produkter, företag och samhällen.

Samarbetsavtalet kommer att fortsätta bygga på ett väl etablerat samarbete kring förpackningslogistik, livsmedelsteknik och förpackningsmaterial. Tillsammans kommer parterna att sträva efter att skapa nya utvecklingsmöjligheter för industrin och akademin; däribland att främja gemensamma resurser och kompetenser, utforska möjligheter att vidareutveckla idéer och att skapa en plattform för utbyte mellan studenter och anställda.