Formnext satsar digitalt

Publicerad
2020-09-08
Skribent
Redaktionen

Den internationella mässan för additiv tillverkning; Formnext kommer att gå av stapeln den 10–13 november i Frankfurt som planerat.

– Vi är övertygade om att en fysisk mässa har ett unikt värde och stora fördelar, säger Sascha F. Wenzler, vVD för Formnext, Mesago Messe Frankfurt GmbH, som arrangerar mässan, i ett pressmeddelande.

Just nu arbetar man med att ta fram ett koncept, som ska skydda deltagarna samt kompletterande digitala lösningar för utställarna. I våras gick tyska myndigheter ut med information om att mässor inte längre ansågs hamna under kategorin större evenemang eller utgöra en särskild hälsorisk.

– Mässor är definitivt en väldigt viktig faktor för innovation och värdeskapande i branschen, framför allt när världsekonomin nästan avstannat under våren, menar Sascha F. Wenzler.

Förra årets mässa hade över 800 utställare på plats. I år kommer man att ha striktare kontroll över antalet besökare, som befinner sig i lokalerna och nya hygiennormer. Man kommer också att utveckla olika digitala koncept, för att få utställarna att presentera sina produkter och lösningar för besökarna på nya innovativa sätt.