76-tums sublimeringsskrivare nu ute   SureColor SC-F10000

76-tums sublimeringsskrivare nu ute

Publicerad
2020-09-24
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Den japanska printertillverkaren Epson hade ursprungligen en plan om att lansera sin 76-tums sublimeringsskrivare SureColor SC-F10000, på Fespa Brazil 2020, den 18-21 mars. Dessvärre drabbades även den mässan av den situationen kring Covid-19.
Sublimeringsskrivaren lanserades däremot ändå och finns nu tillgänglig på marknaden. Företaget beskriver det som en avancerad storformatsskrivare med fokus på hög produktivitet, snabbhet och tillförlitlighet.

– Inom färgsublimeringssektorn kräver kunderna korta produktionstider, konsekvent prestanda, högkvalitativa resultat och tillförlitlighet. Med dessa krav som utgångspunkt har vi utvecklat en färgsublimeringsskrivare på industriell nivå som vi tror kommer att sätta nya standarder, förklarar Neil Greenhalgh, produktchef på Epson Europe.
– SC-F10000 har den snabbaste produktionshastigheten av alla Epsons storformatskrivare och är utrustad med fyra nyutvecklade PrecisionCore Micro TFP-skrivarhuvuden samt en bulkbläckslösning med hot-swap, utformad för att hålla arbetet igång. Vi har alltid stått för innovation, och det här är ett sådant tillfälle då vi höjer ribban för produktivitet inom färgsublimering.

Nya SC-F10000 har höghastighetsutskrift och kan printa upp till 2 252 meter per timme. Bulkbläcklösningen gör att man kan byta bläck även när maskinen är igång. De applikationer och tillämpningar som nämns är; mode, sportkläder, hemtextilier, reklammaterial och soft signage.