Vinst för det goda gröna   Foto; Jonas Winge

Vinst för det goda gröna

Publicerad
2020-08-12
Skribent
Redaktionen

Det Tibrobaserade designföretaget och möbeltillverkaren Offeccts ljudabsorbent och rumsavdelare; Soundsticks, har utsetts till vinnare i Green Good Design Award 2020.
Soundsticks, som är tillverkad av 100% återvunnet material, tilldelas priset i kategorin Green Product 2020, som är världens äldsta och mest prestigefulla designutmärkelse och tilldelas innovativa och visionära produkter världen över. Utmärkelsen instiftades 1950 av Eero Saarinen och Charles och Ray Eames. Genom åren har såväl NASA som pappersgem stått som vinnare.

För Offecct är vinsten ytterligare en bekräftelse på företagets starka arbete inom miljö och hållbarhet. Soundsticks lanserades i början av 2019 efter två års utveckling i samarbete med formgivaren Andrea Ruggiero. Den består av överblivet textilmaterial, som formpressats till ljudabsorberande tuber. Dessa kläs i sin tur i spillmaterial från Offeccts produktion, med detaljer i återvunnet aluminium.
Ljudabsorbenterna går att hänga rakt i skena från taket, eller i en böjd följd beroende på behov och rum.

– Offecct är väldigt glada och hedrade för att vi tilldelats priset. Vi är förstås glada av många anledningar, men mest för att det är en produkt med ett så starkt hållbarhetstänk som uppmärksammas, säger Maria Olofsson Karemyr på Offecct

Under konceptet; Build a Better World Now, har Green Good Design – som presenteras av The Chicago Athenaeum, en global ideell organisation med syfte att utbilda folk kring betydelsen av arkitektur och design – velat lyfta fram de företag som med hjälp av sofistikerade metoder och tekniker har en positiv inverkan på vår miljö. Pristagarna kommer att få sina produkter publicerade i boken Green Good Design 2019-2020, samt online på organisationens hemsida.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman