Uppföljaren till AccurioJet KM-1

Uppföljaren till AccurioJet KM-1

Publicerad
2020-08-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

På den stora tryckmässan drupa 2016 lanserade Konica Minolta den första digitalpressen AccurioJet KM-1, som använder UV-bläckstråleteknik. Det är en maskin som gynnat många kommersiella tryckerier, digitaltryckare samt DM-, publicerings- och boktryckningsföretag.

Lanserades ändå
Under sommaren 2020 var planen att den 11 dagar långa mässan drupa återigen skulle infinna sig på Düsseldorfmässan i Düsseldorf, Tyskland. Konica Minolta skulle nu äntligen få möjligheten att lansera uppföljaren AccurioJet KM-1e, som bygger på arvet från den ursprungliga AccurioJet KM-1.
Sedan kom pandemin och Covid-19 och satte käpparna i hjulet för såväl drupa och Konica Minolta, som för i princip alla mässor och de flesta företag runt om i världen.
Fast Konica Minolta kände ändå att det var dags att lansera sin nya digitalpress, så företaget anordnade ett online-event för att presentera sin nyhet.

Med patenterad teknik
Den nya maskinen kan trycka upp till 3 000 ark i timmen i B2+format, en hastighet som kan liknas med 200 A4-sidor i minuten. Företaget uppger att den nya pressen har en tryckupplösning på 1200 dpi och storleksmässigt hanterar AccurioJet KM-1e tjocklekar mellan 0,06 och 0,45 mm. Media som stöds är; plaster, transparent film, folierat papper, medier med metallisk effekt, duk och syntetiska substrat.
Dessutom använder maskinen den pantenterade tekniken Dot Freeze Technology, vilket gör att bläcket omedelbart fryser när det printas på materialet. Detta eliminerar problemet med okontrollerade bläckrörelser som hämmar tryckkvaliteten.