Startar kedja för carwrapping   Marcus Jonsson och Tobias Persvret

Startar kedja för carwrapping

Publicerad
2020-08-11
Skribent
Redaktionen

Umeåföretaget Wrap Your Car Sweden AB, förkortat WYC, har redan från start haft stora planer. Under året har företaget expanderat kraftigt och genom ombud, etablerat sig på orterna; Luleå, Piteå, Skellefteå, Hudiksvall och Östersund.
Bakom satsningen står designbyrån Helhet Reklam i Umeå, som faktiskt var en av de första i landet att börja helfoliera bilar på 2000-talet.

– Målsättningen för WYC Sweden är att bli rikstäckande så snabbt som möjligt. Det är en bransch som växer stadigt, men idag finns det ingen etablerad kedja som är specialiserad inom fordonsprofilering i Sverige, säger Markus Jonsson, VD på Wrap Your Car Sweden.

Affärsidén bygger på att klä in bilar med folie, det som kallas att man wrappar, vilket har flera fördelar. Dels skyddar man lacken mot både stenskott och repor, dels kan man ge bilen ett nytt, personligt utseende.

– Det känns otroligt roligt att vi lyckats hitta ett koncept som många vill vara en del av. Vi har fått väldigt bra feedback här i Umeå, som gjorde oss säkra på att affärsidén håller och är redo för nästa steg, säger Tobias Persvret, montör på Wrap Your Car Sweden.

Tobias Persvret är ett relativt känt namn när det kommer till wrapping. På Hexis The Battle, på Sign & Print Scandinavia 2019, plockade han hem ett SM-silver. För att lyckas med foliering av bilar, utan varken skarvar eller bubblor, krävs både många år av erfarenhet och utbildning. Det är ett utmanande och krävande hantverk.

– Vi strävar alltid efter att vara det bästa alternativet på marknaden och har som vision att vara bäst i klassen. Jag tror det viktigaste är att verkligen älska det man gör, då kan man bli riktigt duktig, fortsätter Tobias Persvret.

Under hösten 2020 och in på våren 2021 fortsätter expansionen för Wrap Your Car Sweden, med främsta fokus kring Stockholm och Mellansverige.

Kickoff och utbildning
Torsdag och fredag vecka 32 hade man en kickoff och utbildning kring applicering av stenskottsfilm i Umeå. (klicka på bilderna för att se större bilder, öppnas i en ny flik).

  

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman