Globala Miller Graphics förvärvar   foto; Broby Grafiska

Globala Miller Graphics förvärvar

Publicerad
2020-08-05
Skribent
Redaktionen

Det grafiska storbolaget Miller Graphics förvärvade den 1 augusti, det Halmstadsbaserade bolaget Lito AB.

– Vi är väldigt glada att få välkomna Lito till Miller Graphics familjen. Lito erbjuder stora erfarenheter och gedigen kunskap inom automatisering av mediaprocessen, Lito Creator, Lito Mag, digital hantering av filer (DAM), hantering av produktinnehåll (PIM) samt 3D bilder och fotografering, vilka är efterfrågade komplement till vårt erbjudande, säger Fredrik Turzik, VD på Miller Graphics.

Miller Graphics ägs av Ahlmarkskoncernen med säte i Karlstad och är en Europas största tillverkare av flexoklichéer. I Sunne finns den svenska enheten, med en studio för exempelvis prepressarbete, tryckfärdiga filer samt produktion av flexoklichéer.
Totalt sett finns Miller Graphics i 11 regioner över Europa samt norra och västra Afrika och jobbar inom tre affärsområden; Image Carrier, Print Supplies och Digital Solutions.

– När vi nu blir en del av Miller Graphics öppnar det upp nya möjligheter för Litos produkter att nå en större marknad, både produktmässigt och geografisk, säger Ole Jensen Produktionschef på Lito.
– Vi kommer även fortsätta vårt utvecklingsarbete med fokus på optimering och kvalité tillsammans med våra befintliga kunder.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman