Christoph blir ny VD på BillerudKorsnäs

Publicerad
2020-08-21
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Den 1 november tillträder Christoph Michalski som ny VD för förpackningsjätten BillerudKorsnäs. Han efterträder Lennart Holm, som varit tillförordnad VD och koncernchef sedan november 2019.
Christoph Michalski är sedan år 2015 VD för Vinda International Holding, en asiatisk producent av mjukpappers- och hygienprodukter. Tidigare har Christoph även haft ledande befattningar inom SCA-koncernen samt erfarenhet från bolag som Unilever och Fonterra. Dessutom har Christoph en masterexamen i ekonomi från Christian Albrechts University of Kiel.

– Det är med stor glädje styrelsen idag kan presentera Christoph Michalski som ny VD och koncernchef för BillerudKorsnäs. Christoph är en stark och erfaren ledare från vår industri, med stor vana att leda globalt förändringsarbete mot ökat kund- och innovationsfokus, säger Jan Åström styrelseordförande på BillerudKorsnäs.
– Han har i sina tidigare positioner visat att han har förmåga att skapa aktieägarvärde och han har en internationell erfarenhet som få kan matcha. Sammantaget är jag övertygad om att Christoph är en ledare som kan fortsätta, och även accelerera, genomförandet av BillerudKorsnäs strategi för att skapa långsiktigt aktieägarvärde.

– Jag vill också ta tillfället i akt att tacka Lennart Holm för ett mycket väl genomfört arbete som tillförordnad VD.

 

– Jag är mycket glad över möjligheten att få leda BillerudKorsnäs. Jag ser en stor potential i bolaget. Vi ser ett skifte i omvärlden mot ökad e-handel och högre krav på hållbara förpackningslösningar. BillerudKorsnäs har helt rätt förutsättningar för att fånga värden i det skiftet. Jag ser fram emot att anta utmaningen att utveckla BillerudKorsnäs till sin fulla potential, säger Christoph Michalski.

Tillförordnad VD och koncernchef Lennart Holm lämnar sin position i samband med att Christoph Michalski tillträder sin nya position, men kommer vara kvar i bolaget som rådgivare fram till slutet av 2020.