Sportringen växer med tre nya butiker   Ulrika Bäck och Fredrik Hurme på Q-Corner

Sportringen växer med tre nya butiker

Publicerad
2020-07-08
Skribent
Redaktionen

Den franchisedrivna sportkedjan Sportringen utökades under första halvåret 2020 med tre nya butiker; Sportringen Norrtälje, Sportringen Outlet i Storlien samt Q-Corner i Södertälje.
Kedjan, vars varumärke ägs av SGN Sport Sverige, består av ca 150 butiker i landet.

– Vi är så glada över att dessa entreprenörer valt SGN Sport och Sportringen-familjen. Vi tror att det kommer passa dem perfekt då de alla vill vara nära sina kunder och ha möjlighet att anpassa sitt sortiment därefter, berättar Lars Palmgren, VD för SGN Sport Sverige.

Nytt läge på Knutby Torg
Sedan år 1965 driver familjen Eklund en sportbutik i Norrtälje, som nu ansluter sig till Sportringen och flyttar butiken till ett nytt läge på Knutby Torg i Norrtälje, utanför Stockholm. Den nya lokalen är 1 400 kvm stor och fokus ligger på löpning, aktiv fritid och en ordentlig satsning på cykel.

– Cykel är ett av våra stora fokusområden och inom kort erbjuder vi en komplett cykelverkstad, berättar Göran och Anneli Eklund, som driver Sportringen Norrtälje.
– Dessutom har vi en ny profilförsäljningsavdelning med eget tryckeri och ett showroom för klubb och företag. Vi känner oss riktigt taggade och är hoppfulla kring vår nya satsning, trots det rådande läget i landet.

Sportringen Norrtälje ingår också i cykelkedjan Bike Nation, även det ett varumärke som ägs av SGN Sport Sverige, tillsammans med ytterligare 110 butiker över hela landet.

En outlet på handelsplatsen
I slutet av maj öppnade även Sportringen Outlet på Fjellhandel, en ny handelsplats vid Storlien, Jämtland. Den 1 000 kvm stora butiken har ett brett sortiment och är anpassad för just gränshandel.

– Detta blir vår sjunde Sportringen-butik, berättar Sven Persson och Behnaz Falk som driver butiken.
– Vi ser en stor potential i denna butik, upptagningsområdet är ca 300 000 invånare på norska sidan av gränsen.

Handelsplatsen Fjellhandel ligger vid E14, huvudleden mellan Trondheim i Norge och Östersund i Sverige. Den första etappen av Fjellhandel är ett nära 11 000 kvm stort köpcentrum.

Sportringen Klubb & Företag
Med anor sedan 1985 kliver det Södertäljebaserade profilföretaget Q-Corner in i Sportringen. Det betyder att kedjan nu stärker sin närvaro på orten.

– Vi välkomnar Q-Corner till Sportringen-familjen. Sportringen-konceptet passar Ulrika Bäck och Fredrik Hurme, som driver butiken, perfekt, berättar Mattias Malm, ansvarig för Klubb- & Företagsbutiker på SGN Sport.
– De vill vara nära sina kunder genom bra service och ett lokalt utvalt sortiment.

För profilbutikens del betyder anslutningen till kedjan, att man nu ger sina kunder möjligheten att handla sportprodukter.

Det här är SGN Sport
Inom SGN Sport Sverige driver man kedjorna Sportringen, Bike Nation samt Team Sportia, med totalt ca 250 butiker. Kedjornas huvudkontor ligger i Mölndal, utanför Göteborg och företagen ägs i sin tur av det finska moderbolaget SGN Group Oy, som bedriver verksamhet i Finland, Ryssland, Sverige, Kazakstan, Estland, Lettland, Litauen och i Vitryssland.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman